Gella & Eddy

Gella en Eddy – Een halsbrekend duo

Gella-&-Eddy-Front-cover-LR-DEF

Waarom is Gella een Duracellkonijn? Waarom drinkt Eddy zeewater? Waarom kruipt Gella door de machine voor de handbagage? Wie zijn Chocotoff, Mossel, Alfred, Tequlla en Gelatine? De antwoorden kun je lezen in het autobiografische duoverhaal van ex-judoka Gella Vandecaveye en haar trainer en mentor Eddy Vinckier. 21 jaar samen, dat is de aanleiding voor dit openhartige en eerlijke boek over het leven op en naast de mat, tijdens en na Gella’s carrière. Het is een verhaal over faalangst als beginnend judoka, de doorbraak, de nekwervelbreuk en plan B dat er niet was, het overlijden van Eddy’s vrouw aan kanker, de twijfels tijdens de winter van de carrière, het afscheid en ook de nacarrière tot op vandaag.

In 1988, als vijftienjarige, wordt Gella Vandecaveye door Eddy Vinckier geselecteerd voor een stage met de beste West-Vlaamse judoka’s. Het is het begin van een jarenlange samenwerking, een vertrouwensband tussen de trainer en de judoka, een unicum in de sportwereld. In 2004 zet zij een punt achter haar imposante carrière, maar Vinckier en Vandecaveye blijven elkaar trouw.
VRT-sportjournaliste Inge Van Meensel is erin geslaagd een waarheidsgetrouw beeld te schetsen over de halsbrekende toeren van deze eeuwige tandem. Het boek vertelt in een vlotte stijl grappige anekdotes, tegenslagen en overwinningen van de judoka en haar trainer.

Voor Gella Vandecaveye (°1973) begint judo als een hobby, maar als ze op haar twintigste wereldkampioene wordt, staat de wereld op zijn kop. Elk jaar wordt haar erelijst langer, maar op het einde snakt ze naar haar tweede leven.

Eddy Vinckier (°1947) begon pas na zijn militaire dienst met judo en kende succes als judotrainer. Hij loodste Gella naar de absolute judotop, maar bleef zelf jarenlang in de schaduw staan. Met trots praat hij over hun intense vader-dochterrelatie.

Exemplaar kopen?
Neem contact op met Eddy Vinckier op e.vinckier@skynet.be of op 0475/58.13.47