Gella goes global

GELLA GOES GLOBAL – Azië reisboek!

Gella-boek_small

  • Bent u een verzamelaar van reisverhalen? Dan mag dit zeker niet in uw collectie ontbreken!
  • Weet u niet welk geschenk aan te bieden bij een of andere feestgelegenheid (verjaardag, sinterklaas, eindejaar, vader/moederdag, communie…), dan is dit boek een aanrader!
  • Dient uw huisbibliotheek nog wat te worden aangevuld, dan zal Gella Goes Global er prachtig in passen!
  • Een intrigerend reisverhaal met persoonlijke ontboezemingen en beklijvende foto’s voor slechts 29,95€ (formaat 23 x 28 cm, 224 pag).

Ex-judoka en globetrotter Gella Vandecaveye vertrok op 14 juni 2009 met de rugzak, na een jaar low budget rondzwerven keerde ze op 5 juni 2010 huiswaarts. Vanuit Moskou nam ze de Trans-Siberische Express tot in Ulaan Bator om er zich in het Mongoolse nomadenleven onder te dompelen. Het plan was om door te reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland, maar uiteindelijk bleef Gella zeven maanden in China en drie maanden in India hangen. Eindpunt was Japan, de bakermat van het judo. Ze ging er grasduinen in haar sportverleden, op zoek naar nostalgie en enkele judovrienden.

Niet zomaar het toeristje uithangen, wel reizen met een missie. Gella zocht overal Vlamingen op. Van Vlaamse missionarissen over expats tot ambassadeurs. Ze ging op de koffie bij Premier Poetin, dolde met de Dalai Lama en werd opgepakt in Tibet. Ze zocht etnische minderheden, zeldzame stammen en couleur locale op en flaneerde zowel in arme, achtergebleven dorpen als in rijke, hypermoderne grootsteden. Ze infiltreerde bij de plaatselijke bevolking en sloofde zich samen met hen uit tijdens hun dagdagelijkse plattelandstaken. Ze zag het einde van de beschaving en sliep in geïsoleerde dorpjes waar de tijd bleef stilstaan. Gehuchten zonder stromend water of elektriciteit, waar mens en dier onder hetzelfde dak leven, waar kinderen naakt rondlopen. Plekken zonder hygiëne, onderwijs, bezit of infrastructuur. Kortom, Gella startte daar waar de modale toerist stopt.

Gella vertelt met enige literaire vrijheid over een citytripje van 51 weken, haar beste jaar ooit. Dit boek is een doorleefd reisverhaal met persoonlijke ontboezemingen en tal van anekdotes. Grappig en verrassend, beschrijvend en belevend, educatief en informatief, maar bovenal een meeslepend en eerlijk relaas.

Exemplaar kopen?
Neem contact op met Eddy Vinckier op e.vinckier@skynet.be of op 0475/58.13.47