Eddy Vinckier

XP6Y4695

Eddy Vinckier, steun en toeverlaat, tweede vader, vriend , manager, trainer, psycholoog, kortom manusje-van-alles heeft Gella 16 jaar begeleid op de mat. Nu ook naast de mat doet hij dat nog steeds. Het wederzijds respect is enorm.
Eddy en Gella, twee handen op één buik, een onafscheidelijke siamese tweeling, zelden vindt men zo’n goede band tussen atleet en trainer. Een unicum in de sportwereld.

In weer en wind, zes uur per dag trainen en nooit één conflict. Eddy vergezelde Gella op alle tornooien in binnen en buitenland. Zijn echtgenote Myriam maakte filmreportages van de concurrentie in de categorie -63kg die nadien dan werden geanalyseerd. Met beperkte middelen werkten zij heel professioneel en steeds hebben zij hun eigen koers gevaren die zijn vruchten afwierp.

Eddy maakte heel wat mooie momenten mee: Gella werd tweemaal wereldkampioen (Canada ’93 & Munchen ’01), haalde zilver (Atlanta ’96) en brons (Sydney ’00) op de Olympische Spelen. Er waren echter ook een paar dramatische feiten om niet licht te vergeten. In 1998 tijdens het EK landenteams in Oostenrijk liep Gella een nekwervelbreuk op en ontsnapte ternauwernood aan de rolstoel. In 2000, 2 maanden voor de Olympische Spelen van Sydney, scheurde ze de kruisbanden van de knie, maar haalde desondanks toch een bronzen plak op één been.

Na 4 olympiades zetten Eddy en Gella in 2004 een punt achter hun judocarrière. Beiden mentaal leeg, maar nergens spijt van. De jaren topprestaties en stress hebben hun tol geëist. Het strijdershart en de overwinningsdrang waren niet meer, maar de geneugten des leven des te meer. De beslissing was een bevrijding en een opluchting. Gella is en blijft een veel gevraagde trainer voor judostages in binnen en buitenland, wat aantoont dat ze nog steeds gerespecteerd wordt.

Samen proberen zij mensen te motiveren om aan sport te doen. Gella en Eddy nemen initiatief en stappen, in navolging van Mozes, naar de berg toe. Eddy heeft zijn handen vol met het coördineren en organiseren van de PR-job van Gella en al haar avontuurlijke uitdagingen. Eddy Vinckier is dus een bezige bij en een zeer ambitieus persoon die op 66-jarige leeftijd zeker nog niet uitgeteld is.